Чрез тези правила за икономичен режим, можете да облекчите натовареността

...
 
 
 
Чрез тези правила за икономичен режим, можете да облекчите натовареността
Коментари Харесай

Икономично пране? Ето как…

 

 

 

Чрез тези правила за пестелив режим, можете да облекчите натовареността на фамилния бюджет. Включително за такива ежедневни отговорности, като прането.

Икономично пране? Ето по какъв начин можете да го постигнете.

Оказва се, че множеството хора не подхождат вярно към процеса по разчистване на мръсно пране. Ако преразгледате навиците си и леко ги коригирате, вследствие на това единствено за една година ще бъде допустимо доста да свиете настоящите разноски по това наложително перо в семейството.

Правила за икономично пране.

= Икономично пране благодарение на нощен режим.

Ако във вашият апартамент или къща е конфигуриран съвременен електромер, това значи, че прането на нощен режим ще ви бъде доста по-евтино, в сравнение с денем. Съгласете се, че множеството от нас не се задълбочават изключително, кога на деня да натиснат бутона за пристрастеност на този магически домашен апарат. За да бъде икономично прането, можете да го извършите преди лягане и да изсушите прането сутринта.

= Зареждайте прането до оптимален размер.

Съвсем разумна стъпка, която съвсем всички домакини или мъже подценяват. Независимо от размера на облеклата за пране, машината ще употребява електричеството, вода, перилни и други препарати. Следователно, в случай че барабанът се зареди до оптимално допустимото тегло, броят на стартовете на устройството за една година ще бъде доста по-малък. Уредът ще издържи по-дълго, а притежателят ще заплаща по-малко месечни сметки за вода и електрическа сила.

= Елементарни знания по химия.

Те оказват помощ освен в учебните действия, само че и в всекидневието. Ако имате тази опция, не купувайте повсеместен прахуляк за пране. Той ще се оправи с доста замърсители, само че заради своята мощ има висока химическа интензивност. За да не унищожите прибързано влакната на облеклата и бельото, по-добре е да изберете 2-3 разнообразни продукта за самостоятелните характерности на тъканите. Включително за бяло спално долни дрехи.

= Няма потребност от пране на високи градуси.

За да намалите още потреблението на сила, си заслужава да перете на температура 30-40 градуса. Повечето тъкани са предопределени единствено за такива условия на пране. А актуалните прахове за пране стартират да работят добре в топла вода на такава температура. Не е належащо да вдигате градусите на вътрешния термометър 60-90 градуса по Целзий. Изключение могат да бъдат единствено кърпите и артикули за бебета.

= Спазване на точната доза.

Дори и да не разполагате с мерителна чашка на разположение, е добре да изберете всеки подобаващ пластмасов резервоар за тази цел. С помощта на електронна кухненска везна измерете точното количество перилен препарат и сложете маркировки с черен маркер. Така няма да увеличавате количество почистващи препарати.

= Добра познаваемост на инструкциите за приложимост.

Всяка съвременна машина има доста режими на пране. Ако облеклата не са мощно нечисти и се нуждаят единствено от измиване на потта и естествените примеси от тях, тогава умерено можете да се възползвате от бързия режим на пране – 30 минути са изцяло задоволителни за това. Няма потребност да въртите обичаните си спортни и ежедневни облекла по 2 часа в барабана. Те няма да станат по-чисти, само че потреблението на сила, вода и издръжливост на тъканите ще бъдат безпощадно изгубени.

Надяваме се, че тези лесни правила ще бъдат в изключителна изгода за всяко домакинство.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР